2013/09/07

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στιγμιότυπα από την πανήγυρη του παρεκκλησίου του Αγίου Παντελεήμονος της Ιεράς Μονής Παναγίας Γοργουπηκόου εις Γοργοπόταμον Φθιώτιδος.Της πανηγύρεως προεξήρχεν ο οικείος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, βοηθούμενος υπό του Ιερομονάχου π. Αυγουστίνου και του Ιεροδιακόνου π. Χριστοφόρου.







Στιγμιότυπα από την πανήγυρη του παρεκκλησίου του Αγίας Άννης της Ιεράς Μονής Παναγίας Γοργοϋπηκόου εις Γοργοπόταμον Φθιώτιδος.Της πανηγύρεως προεξήρχεν ο οικείος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, βοηθούμενος υπό του Ιερομονάχου π. Αυγουστίνου και του Ιεροδιακόνου π. Χριστοφόρου.




Στιγμιότυπο από την την πανήγυρη του ιστορικού Ιερού  Ναού Αγίας Παρασκευής εις Αγναντερό Καρδίτσης. Ο ναός ιστορείται από το 1875 και αποτελεί πανθεσσαλικό προσκύνημα. Ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Φιλόθεος.


Από την πανήγυριν του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θετόκου Ελευσίνος. Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αττικής και Μεγαρίδος κ. Κοσμά. Παρατίθενται στιγμιότυπα από την ευλόγησιν  των άρτων και την λιτάνευσιν της ιεράς εικόνος της Κοιμήσεως της Θεοτόκου εις τας πέριξ του Ναού οδούς.




Με λαμπρότητα εορτάσθηκε και εφέτος εις την Ιεράν Μητρόπολην Θηβών και Λεβαδείας, εις τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών η μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Ελειτούργησε ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Χρυσόστομος βοηθούμενος υπό του Ιεροδιακόνου π. Χρυσοστόμου.





Ιερά Μονή Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής και Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου στη Δίβρη Φθιώτιδος. 

Επανηγύρησε η Ιερά Μονή Αγίας Μαγδαληνής και Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου τις προστάτιδες Αγίες της.Την Κυριακή 22 Ιουλίου Μνήμη της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής κατά την οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Ιγνάτιος βοηθούμενος υπό του Ιερομονάχου π. Ευθυμίου, συνευχομένου του ασθενούντος πολιού Ιερομονάχου π. Γενναδίου.

Tο δε Σάββατο 28 Ιουλίου πανηγύρισε με πολύωρο αγρυπνία την μνήμη της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου. Προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Ιγνάτιος συμπαραστατούμενος υπό του Γέροντος και Πνευματικού της Μονής Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Χρυσοστόμου. Συμμετείχαν οι Παν/τοι Ιερομόναχοι π. Αυγουστίνος, π. Βησσαρίων και ο Ιεροδιάκονος π. Χρυσόστομος. Τον Θείον λόγον εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Χρυσοστόμος. Ενώ και στις δυο πανηγύρεις έψαλε ο χορός των μοναζουσών της Ιεράς Μονής Παναγίας Γοργοϋπηκόου Φθιώτιδος μετά των μοναζουσών της Ιεράς Μονής Αγίας Μαγδαληνής. 
Επίσης της Αγίας Ειρήνης εόρτασε την ονομαστική της εορτή η oσιωτάτη Γερόντισσα Ειρήνη στην οποία ευχόμεθα ο πανάγαθος Θεός να την αξιώση της ουρανίου βασιλείας Του μετά της συνοδείας της.





ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ- ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΗΣ











Μετά πάσης επισημότητος και κατανύξεως εορτάσθη εφέτος εις την Ιερά γυναικεία κοινοβιακή Μονή Αγίας Παρασκευής εις Μύτικα Χαλκίδος, η μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως και Μεταστάσεως της Κυρίας Θεοτόκου την 15ην Αυγούστου. Αφ' εσπέρας ετελέσθη Ιερά Αγρυπνία υπό του Παν/του Ιερομονάχου π. Βησσαρίωνος μετά λιτής και αρτοκλασίας τη συμμετοχή πλήθους πιστών. Εψάλησαν με συγκίνησιν τα Εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου κατά την τάξιν της Ιεράς Μονής.