2012/06/05

ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ

 ΜΕ ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ ΕΟΡΤΑΣΘΗΚΕ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ Η ΜΝΗΜΗ        
ΤΟΥ ΕΝ ΑΓΙΟΙΣ ΠΑΤΡΟΣ ΗΜΩΝ ΜΑΤΘΑΙΟΥ

Την εφετινή Κυριακή των Αγίων Θεοφόρων Πατέρων συνέπεσε η ιερά μνήμη ενός σύγχρονου αγίου, του Ομολογητή, του Μυροβλύτη, του ασκητού Αγιορείτη, του θαυματουργού, μα κυρίως του αληθούς, ως εσχάτης πνοής, αγωνιστή της Ορθοδοξίας ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΩΝ Γ.Ο.Χ. ΕΛΛΑΔΟΣ (+1950).

Σε όλους τους Ιερούς Ναούς τα πιστά μέλη της Γνησίας Ορθοδόξου Εκκλησίας τίμησαν την ημέρα της Κοιμήσεως του αγίου Ιεράρχου αναλογιζόμενοι την πνευματική ορφάνια και το δυσαναπλήρωτο κενό που άφησε στη Στρατευομένη Εκκλησία η προς Κύριον εκδημία. Ειδικά στις έσχατες αυτές ημέρες που οι σκοτεινές δυνάμεις του Άρχοντος του κόσμου τούτου χτυπούν από παντού την μαρτυρική Εκκλησία του Χριστού και την εξαναγκάζουν «να καταφύγει στην έρημο». Έτσι και σήμερα οι γνήσιες θυγατέρες του Αγίου πατρός Ματθαίου διώχθηκαν από το ίδιο τους το σπίτι για να μην απολεσθούν με τα πνευματικά ερείπια των αιρετικών που έκλιναν γόνυ τω Βάαλ του εγχώριου Καισαροπαπισμού- Οικουμενισμού. Των ουνιτών που μετέτρεψαν τα προπύργια της Ορθοδοξίας σε φυτώρια αιρέσεων και κακοδοξιών. Πενήντα Ορθόδοξες μοναχές μένοντας σταθερές στην Ορθόδοξη ομολογία που παρέλαβαν παρά του Αγίου αυτών Πατρός προτίμησαν την εξορία στην Ιερά Μονή της Αγίας Παρασκευής Χαλκίδας παρά την προδοσία της πίστεως και την αθέτηση των Ιερών Εικόνων που τιμά η Εκκλησία του Χριστού.

«Αυτοί έχουν το οίκημα, εμείς έχουμε τον ένοικο» βοούν οι πατέρες στους ανά τους αιώνας άρπαγες αιρετικούς. Ούτε η αδικία μας πτοεί, ούτε οι διωγμοί γιατί έχουμε βεβαία την πίστη ότι ή Χάρις του θεού και του Αγίου πατρός ημών Ματθαίου συνοδεύει την ορθόδοξη εξόριστή αδελφότητα και ως πρεσβευτής προς Κύριον, θα δικαιώνει και στην παρούσα και στην μέλλουσα ζωή τις ομολογήτριες μοναχές.

Επίκαιρος, λοιπόν, και σήμερα η ιερά μνήμη του αγίου Ματθαίου και είθε να πρεσβεύει υπέρ των Ορθοδόξων στους δύσκολους αγώνες που δίνουν υπέρ της αγίας Ορθοδοξίας!

Από την  πρώτη Θεία Λειτουργία, μετά την εγκατάσταση της εξόριστης, μαρτυρικής αδελφότητας της Παναγίας Πευκοβουνογιατρίσσης στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος κατά την εορτή του Αγίου Πατρός Ματθαίου. Ιερούργησε ο Πανοσιολογιότατος Ιερομόναχός π. Φιλόθεος Τουρτουνής και παραβρέθηκαν πιστοί και από την Ιερά Μητρόπολη Γ.Ο.Χ. Αττικής και Μεγαρίδος.