2024/03/05

ΕΟΡΤΕΣ & ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ

Κατά τη Δεσποτική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, εορτάζει η Καλαμάτα την Παναγία "Φλεβαριώτισσα" ως πολιούχο της πόλης. Ο Παν/τος Ιερομόναχος π. Αθανάσιος Κιτσαντάς ιερούργησε στο Παρεκκλήσιο της Υπαπαντής της Ιεράς Μονής Ευαγγελίστριας (Παναγουλάκη) Καλαμάτας.



Ο ιδρυτής της Αδελφότητας της Ευαγγελίστριας Καλαμάτας, Όσιος Ηλίας Παναγουλάκης (+1917)

Με λαμπρότητα πανηγύρισε ο καθεδρικός Ιερός Ναός Αγίου Χαραλάμπους Κοζάνης την 10η Φεβρουαρίου. Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Φθιώτιδος και Τοποτηρητής Κοζάνης κ. Ιγνάτιος, βοηθούμενος υπό των Παν/των Ιερομονάχων π. Αυγουστίνου Βρακάτου, π. Bησσαρίωνος Βάλλιου, π. Χρυσοστόμου Βαλτά και π. Τιμοθέου Αλησιάνη. 




Την ίδια ημέρα, εόρτασε ο ενοριακός Ιερός Ναός του Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στο Ευηνοχώρι Μεσολογγίου. Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Ιερομόναχος π. Αθανάσιος.



Την Κυριακή του Ασώτου, που συνέπεσε και η εορτή της β' Πολιούχου των Αθηνών, τελέστηκε Θεία Λειτουργία και τιμήθηκε η μνήμη της στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Ρουφ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Γ.Ο.Χ. Αθηνών. Ιερούργησε ο Παν/τος Ιερομόναχος π. Χρυσόστομος Βαλτάς.



Το ιερό Λείψανο της Οσιομάρτυρος Φιλοθέης στην Μητρόπολη των Αθηνών.