2024/02/12

ΕΟΡΤΕΣ & ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ

 ΑΝΑΚΟΜΙΔΗ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓΙΟΥ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΦΟΡΟΥ

Την 29η του μηνός Ιανουαρίου, που εφέτος συνέπεσε την Κυριακή του Ζακχαιου, εορτάζεται για δεύτερη φορά ο Άγιος Ιγνάτιος, Επίσκοπος Αντιοχείας. Στον καθεδρικό Ιερό Ναό Τιμίου Πρόδρομου στο Ρουφ Αθηνών τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Ιγνατίου, φέροντος το όνομα του Αποστολικού αυτού Πατρός, βοηθούμενος υπό των Ιερομονάχων π. Βησσαρίωνος Βάλλιου και π. Χρυσοστόμου Βαλτά. Ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος κήρυξε καταλλήλως τον θείο λόγο, αναφερθείς στον εορταζόμενο Άγιο Ιγνάτιο, στο ιερό Ευαγγέλιο και την τραγική πνευματικά επικαιρότητα. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τον εορτάζοντα Ιεράρχη προσφώνησε ο π. Βησσαρίων εκ μέρους του Ιερού Κλήρου της Αρχιεπισκοπής και των Τοποτηρητειών που διαποιμαινει.




Από την εορτή του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω (23/1) στην Καρυά Ελασσόνας όπου ενασκούνται Μοναχοί. Ιερούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Ιγνάτιος και προσήλθαν στο ιερό Ησυχαστήριο, πιστοί από διάφορες περιοχές της Λάρισας, παρά το εργάσιμο της ημέρας, ως και ο π. Τιμόθεος από την Λάρισα, συμπροσευχόμενος.




Την 30η του μηνός Ιανουαρίου, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία θέσπισε προς ομόνοια και ενότητα των μελών της, την εορτή των Αγίων Τριών Ιεραρχών, προστατών της παιδείας, των μαθητών και των εκπαιδευτικών, εόρτασε ο Ιερός Ναός των Θεοφόρων αυτών Πατέρων στο Πεταλίδι Μεσσηνίας. Ο Ναός ανήκει στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου και ιερούργησε ο Παν/τος Ιερομόναχος π. Αθανάσιος Κιτσαντάς.