2015/12/12

ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά βαθυτάτης θλίψεως ανακοινώνεται ότι ο Μητροπολίτης Λαρίσσης κ. Φιλόθεος (Τουρτουνής) τελεί από μηνών σε αργία, που του επιβλήθηκε υπό της Ιεράς Συνόδου για αδικαιολόγητη απόσχιση από την Εκκλησία και αυτο-απομόνωση του μακράν του Ποιμνίου του. Δόξα στον Τριαδικό Θεό που διαφύλαξε ακέραιο το Πλήρωμα της Αγίας Εκκλησίας Του, καθώς οι Ορθόδοξοι παρέμειναν πιστοί στην Αγία Εκκλησία του Χριστού και την Κανονική Ιερά Σύνοδο.
Ο Μητροπολίτης Φιλόθεος (de facto έκπτωτος του θρόνου του) παρασύρθηκε από "ζήλον ου κατ' επίγνωσιν" σε πρωτοφανείς αξιώσεις δια τους προσερχομένους εκ της Νεοημερολογητικής Καινοτομίας στη Γνήσια Ορθόδοξο Εκκλησία, μακράν του Νόμου και του Πνεύματος των Ιερών Κανόνων της Εκκλησίας, ακόμη και της τάξης που παρέδωσε ο Άγιος Πατήρ Ματθαίος (Αρχ/πος Αθηνών) και που επί δεκαετίες, μέχρι σήμερα τηρείται πιστώς.
Μεγάλη ευθύνη ενώπιον του Θεού φέρουν και και διάφοροι διάβολοι και επίβουλοι της Αγίας μας Εκκλησίας, που νυχθημερόν εργάζονται την φθορά του Αμπελώνος του Κυρίου, ως χέρια του Σατανά. Φαρισαίοι και όργανα των Καινοτόμων εναγκαλιζόμενοι και υπηρετούντες τον Νεοημερολογητικό και Παλαιοημερολογητικό Οικουμενισμό. 
Ακολουθεί η σχετική Συνοδική Ανακοίνωση.

ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ
Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 22
Τ.Κ. 11854 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 219 3451692 & 210- 3452164
Εν Αθήναις τη 8η-8-2015 Εκκλ. Ημερολόγιον
(17η-8ου-2015 Πολιτικό ημερολόγιον)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ
ΠΡΟΣ ΑΠΑΝ ΤΟ ΧΡΙΣΤΕΠΩΝΥΜΟΝ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘ’ ΗΜΑΣ
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΓΝΗΣΙΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά:

Η Ιερά Σύνοδος συνεδριάσα την 4ην Αυγούστου του τρέχοντος έτους εις τα γραφεία αυτής, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου αυτής Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Χρυσοστόμου, παρευρεθέντων απάντων των Αρχιερέων αυτής, εδέχθη ανακοινωτική επιστολή, υπό του μέλους αυτής μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Φιλοθέου, εις την οποίαν δηλώνει ούτος την διακοπή εκκλησιαστικής επικοινωνίας με την Ιεράς Συνόδου, επικαλούμενος λόγους ακρίβειας πίστεως.

Δια ταύτα η Ιερά Σύνοδος μετά λύπης, πλην όμως υποχρεωμένη από τις κανονικές εκκλησιαστικές διατάξεις, αποφασίζει:

1. Την επιβολήν επ’ αόριστον αργίας από πάσης ιεροπραξίας εις τον μητροπολίτην αυτής Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Φιλόθεον, διά την αδικαιολόγητον και αντικανονικήν διακοπήν εκκλησιαστικής επικοινωνίας και προκλήσεως σχίσματος από μέρους του.
2. Την κοινοποίησιν εις  αυτόν κλήσεως εις απολογίαν ενώπιον της Ιεράς Συνόδου των Αρχιερέων.
3. Τον διορισμόν προσωρινού τοποτηρητού της καθ’ ημάς μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ.κ. Ιγνατίου.

Η Ιερά Σύνοδος, εντέλλεται εις τα πιστά τέκνα της Εκκλησίας των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών Ελλάδος, την διακοπήν εκκλησιαστικής και πάσης άλλης πνευματικής επικοινωνίας με τον μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Φιλόθεον εως νεωτέρας αποφάσεως του συνοδικού δικαστηρίου της Ιεράς Συνόδου περί αυτού.

Δια την Ιεράν Σύνοδον

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

+ Ο Θηβών και Λεβαδείας

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ